24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Rýžový nákyp

Název Množství a jednotka
kulatozrnná rýže 2 hrnky
mléko 500 ml
jablka 3 ks
vejce 3 ks
máslo 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp cca dva hrníčky rýže a čtyři hrnky mléka, mléko nesolím, trošku ho osladím, aby neutíkalo. Do uvařené rýže přidáme žloutky rozmíchané s vanilkovým cukrem, 2 lžíce moučkového cukru, citronovou kůru z kousku citronu a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Pekáček vymažeme máslem a vrstvíme rýži, nakrájená oloupaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rýže, jablka, poslední vrstva je rýže. Pokapeme máslem a upečeme dorůžova.


 


RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se smetanou

Postup: Šunku nakrájíme najemno a osmahneme na másle. Zalijeme šlehačkou, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Ledovky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem a citronovou kůrou ze 1/4 citrónu, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...